Ratkaise valitsemallasi menetelmällä: (3x + 10) (x + 2) = 3 (x + 5) +15?

Ratkaise valitsemallasi menetelmällä: (3x + 10) (x + 2) = 3 (x + 5) +15?
Anonim

Vastaus:

  1. Laajenna molemmat puolet
  2. Yksinkertaista termejä
  3. Siirrä kaikki termit toiselle puolelle ja ratkaise nollakertoimen laki # X #

Selitys:

Sulujen laajentaminen

# 3x ^ 2 + 6x + 10x + 20 = 3x + 15 + 15 #

Tällaisten termien yksinkertaistaminen

# 3x ^ 2 + 16x + 20 = 3x + 30 #

Liikkuvat termit vasemmalle puolelle

# 3x ^ 2 + 16x +20 -3x -30 = 0 #

# 3x ^ 2 + 13x -10 = 0 #

Jaa keskitermi tekijäksi

# 3x ^ 2 + 15x-2x-10 = 0 #

# 3x (x + 5) -2 (x + 5) = 0 #

# (3x-2) (x + 5) = 0 #

Siksi

# x = 2/3 tai -5 #